PLOMMEPAI🍑🍑 FRA HEIDI’S HAGE. FRI FOR SUKKER, MELK &GLUTEN!

Siden jeg var så heldig å få plukke masse plommer hos Heidi , ble det en plommepai denne gang. Med hjemmelaget, melkefri vaniljekrem.

Ingredienser:

1 pk glutenfri pai. Kjøpt på Spar.

Sukrin

Melkefritt smør

1 egg.

Fremgangsmåten står på pakka.

VANILJEKREM :

1 boks soyakrem

1 vaniljestang

20 g maisenna

60 g sukrin

2 eggeplommer

Del vaniljestang og skrap ut frøene. Begge deler skal i vaniljekremen.

1.Kok opp soyakremen, vaniljestang og vaniljefrø.

2. Ta kjelen av plata og fjern vaniljestanga.

3. Pisk eggeplommene, maisenna, og sukrin sammen i en annen bolle.

4.Ha den varme vaniljefløten litt, og litt i eggeblandingen .

5. Ha det så tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring .

Nå er det viktig at kremen ikke koker, for da kan den skille seg. Den tykner etterhvert som den blir varm.

6.AVKJØL!

Paibunnen skal for-stekes i 10-15 minutter, avkjøl.

Hell over den avkjølte vaniljekremen. Legg på plommebåter.

Dryss over litt sukrin.

Stek paien midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter . Prøv deg frem. Kommer litt an på ovnen. Kremen skal stivne.

Sikt over litt sukrin-melis og pynt med litt friske bær.

VELBEKOMME 🍑🙏🍰

4 kommentarer

Siste innlegg