EPLEDRØM!

Elise kom hjem med toppkarakter i prøvemuntlig, og da må det feires litt da. Denne gang ble det Epledrøm, fri for melk og gluten.

Ingredienser:

Bolledeig:

150 g rapskokos

5 dl soyamelk

50 g fersk gjær

2 ss fiberhusk

1 dl kokossukker

2 ts kardemomme

2 dl jyttemel

400-450 g Semper fin Mix som jeg eltet i.

1 egg til pensling.

1.Smelt rapskokos i en kjele. Tilsett soyamelk. Varmet opp til fingervarmt.

2. Smuldre gjæren og rør til den er oppløst.

3.Tilsett fiberhusk og la svelle i ca 10 minutter.

4. Tilsett kokosukker, kardemomme og spe med Semper Fiber Mix . Dette for at deigen ikke skal bli for hard. Om den skulle bli klissete er det bedre å tilsett litt mer mel ved elting, etter heving.

5. Dekk til bollen, la heve i ca 30 minutter

Fyll:

Eplemost

Kokossukker

Melkefritt smør

Kanel

Delte deigen i 4.

Kjevle ut til leiver.

Smør ut eplemost, strø over kokossukker og kanel.

En del av deigen ble fylt med melkefritt smør, kokossukker og kanel. Du kan fylle med hva du ønsker.

Pensle med egg rett før steking.

Sett ovnen på 200 grader.

Stek midt i ovnen i 12-15 minutter , kommer an på ovnen din.

«Vanlig» shillingsbolle med kanel, smør og kokossukker .

Velbekomme!

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg