AND by INGE!

Inge sto for lørdagens middag. Han serverte ikke høne, men and 😜

Må ærlig innrømme at det har jeg aldri smakt før, men det var sååå nydelig.

Spesielt når man får maten servert. Dette var ikke en rask middag, som jeg lager i ukedagene . Det tok ca 1 time. Nydelig lørdagsmiddag var det , og kos å bruke god tid når det er helg.

INGREDIENSER:

3 personer.

2 andebryst

1 bunt asparges

1 pose sjalottløk

3 hvitløksfedd

200 g sellerirot

10 små poteter

2 ss glutenfri grønnsaksbuljong

1.Rens sjalottløken , og legg de hele i ildfast form.

2. Hell over 2 dl vann , blandet med 2 ss glutenfri grønnsaksbuljong .

3. Knus 3 hvitløksfedd , legg de i samme form, gjerne med litt rosmarin.

4. Dekk formen med folie og bak på 200 grader i 45-50 minutter. Skyen i forma serveres som saus til andebrystet.

1. Skrell poteter og sellerirot, skjær de i like store terninger.

2. Kok møre i usaltet vann. Hell av vannet .

3. Tilsett melkefritt smør og mandelmelk, mos sammen. Smak til med salt og pepper.

1. Rut andebrystene med skarp kniv. Ikke skjær for dypt i skinnet.

2.Gni inn skinnet med salt og pepper.

1. Legg andebrystene med skinnsiden ned i en kald panne, uten noe fettstoff. Skru plata til nest sterkeste varme. Stek til skinnet er gyldenbrunt. Snu de og stek de i 1 minutt med kjøttsiden ned.

2. Legg andebrystene over i en ildfast form. Hell skyen fra anden over til formen med løken.

3. Stek andebrystene på 200 grader i 10 minutter. Ta de så ut og la de hvile i minst 15 minutter.

Fres aspargestoppene i litt olivenolje i en panne 1-2 minutter. Tilsett litt salt og pepper.

Skjær andebrystene i skiver og anrett med bakt løk, skyen, potet- og sellerirotmos og stekt asparges.

Takk til Inge og Meny for deilig middag😘

Håper det smaker.

VELBEKOMME 🙏

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg