Veeel…… oldemor lagde vel med meierismør og hvetemel. Så for at vi kan spise , måtte jeg mekke en gluten og melkefri deig.
Ingredienser :
150 g melkefritt smør
180 g Semper Fin Mix
2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
50 g sukrin
1 ts salt
1 egg
Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett så sukrin og vispet egg. Jobb deigen sammen.
Trill deigen ut til en lang pølse. Ta gjerne litt Fin Mix på bakeplaten du triller ut på. Dette for at deigen ikke skal henge fast. Skjær i små biter og trill til kuler.
Legg på bakepapirkledd stekeplate, klem forsiktig ned med en gaffel.
Pynt:
Mandler
Eggehvite
Perlesukker
Om du vil ha helt sukkerfritt,kan fint droppe perlesukker , og tilsette litt mer sukrin i deigen.
1.Hakk mandlene
2.pensle med eggehvite
3. Strø over mandler og perlesukker
Stek de midt i ovnen , ved 200 grader i ca 10-12 minutter.
Da ble det en «smak» av oldemor.
VELBEKOMME 🙏
Ser kjempe gode ut! 🙂
Victoria Larsen: Ble …. nesten … som Oldemor sine;-) Sprø og gode ble de ihvertfall 😀