Man oppdager stadig noe nytt på butikken. I dag ble det ny leverpostei.
Den er ikke bare glutenfri. Den inneholder ikke melk heller. Da er det mulig den blir spist opp. For den store leverposteien fra Go’ og mager, blir gjerne stående, da de helst vil ha fersk . Om de kommer i posjonspakninger nå, så blir a mor fornøyd.
Melkefri foccacia på nærbutikken er bare gull. Rema har virkelig kommet seg. Da slipper jeg å kjøre 20-25 min for å kjøpe på Meny.
Denne gang ble det poteter og purre. Kjapp og enkel.
INGREDIENSER: 4 personer
4 ss melkefritt smør
8 mellomstore poteter
Det mørkegrønne på en purreløk
10 dl vann og 2 ss glutenfri grønnsaksbuljong
2 dl iMat melkefri fløte
Salt og pepper
1 pk bacon
Skjær potetene i små terninger. Kutt purreløk. Smelt smøret i en mellomstor kjele. La potetene og purreløken surre litt i smøret, før du tar i vann og buljong. Kok opp under lokk til potetene er møre.
Kjør suppa glatt med stavmikser. Ha i 2 dl iMat fløte og kok opp igjen. Smak til med salt og pepper.
Stek bacon i biter i stekeovn til de er sprø. 200 grader i ca 10-15 minutter.
Strø bacon over suppa ved servering. Du kan også strø over litt frisk vårløk. Med godt brød og smør, ble det en god middag denne gang også.
Litt annet enn ost i matpakka må man ha. Spesielt på lange dager som tentamen.
Salami-omelett smaker godt, når man sitter å skriver hele dagen. I går kveld lagde jeg ferdig omelett, så minste jenta fikk ha på tentamen. Jeg brukte 2 egg , 4 ss vann, og 2 skiver Jubel-salami i biter.
Det står startkultur på pakningen , og hva betyr det? Startkultur er levende mikroorganismer som tilsettes under produksjon. Som feks spekepølse, brød, youghurt, det for å sette i gang en gjæringsprosses. Begrepet benyttes vanligvis som bakteriekulturer av melkesyrebakterier. Og melkesyre dannes naturlig i kroppen vår.
Kjapt å lage, smaker godt, uten melk og gluten.
Med litt grønnsaker og bær blir det smakfull temtamens- mat!
Fått en del kommentarer på at jeg lager så mye mat. Noen lurer på om det ikke veldig mye styr…. Men Jeg lager ikke mer mat en andre. Jeg må bare planlegge litt annerledes.
Det for at begge jentene skal holde seg friske. Og mat må jo alle ha, og med planlegging går det som fot i hose.
Kunne skrevet flere blogginnlegg pr dag, men da hadde dere blitt veldig lei, tror jeg. Har holdt på å kartlegge ang mat og allergier siden eldstejenta var 4 år. Og nå er lillegullet mitt snart 18.
Her er bare et lite tips om hvordan gjøre hverdagen ,og innkjøp mye enklere.
Vi setter oss alle ned hver søndag kveld, planlegger da ukas middag. Søndagsmiddagen kan gjerne vente nærmere helga for innkjøp.
Mannen min og jeg handler da hver mandag ettermiddag. Og vi planlegger da alle ukas måltider, matpakker…, ja alt av hva vi bruker i løpet av uka. Må selvfølgelig fylle på med noe, men vi prøver så godt vi kan å få oversikt over hva vi trenger.
Dette også for at det er store kostnader når man har matallergier. Alle vet vel hvor lett det er å ta med seg ekstra i handlekurven, om man stadig stikker innom butikken. Så for oss funker det best med 1 storhandel i uka.
Ved planlegging tenker jeg ut hvilke retter ,hvor noen av ingrediensene kan brukes til flere. Kun for å få brukt opp, og ikke blir kastet. Her brukes alt. Og blir det rester, blir det jo en restemiddag av ett eller annet slag.