TIRAMISU-MED AINA’S VRI!

Tiramisu har vi aldri lagd ,og aldri fått kjøpt på restaurant , da det inneholder melk og gluten. Det måtte jeg prøve ut, men på min måte da…. uten melk og gluten

Ingredienser:

4 egg, som skilles

150 g melis

1 boks melkefri smørost( istedet for mascarpone )

4 ss melkefri vaniljesaus

Frøene fra 1/2 vaniljestang

Saften av 1/2 sitron

Pakke fingerkjeks, gluten og melkefri

Raspet melkefri Odense sjokolade

Kakaopulver

Fikk kjøpt gluten og melkefri fingerkjeks i Sverige.

Pisk eggehvitene og halvparten av melisen til marengs. Ta marengsen over i en annen bolle, og rengjør bollen. Så pisker du eggeplommene og resten av melisen til eggedosis.

Bland smørosten, vaniljesausen og vaniljefrø i en annen bolle.

Hell sitronsaften i eggedosisen, tilsett kremostblandingen. Pisk videre.

Vend forsiktig inn marengsen.

Bland sammen 1 kopp kaffe og 1 ss melis i en bolle. Dypp fingerkjeksene 1-2 sekunder i bollen med kaffe.

Bruk en ildfast form, legg et lag med krem.

Legg kjeksen over. tett i tett. Smør så resten av kremen på toppen.

Dryss over revet sjokolade og kakaopulver .

La den stå litt i kjøleskapet , så den får «satt» seg.

Håper det smaker!

VELBEKOMME 🙏

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg