Tiramisu har vi aldri lagd ,og aldri fått kjøpt på restaurant , da det inneholder melk og gluten. Det måtte jeg prøve ut, men på min måte da…. uten melk og gluten
Ingredienser:
4 egg, som skilles
150 g melis
1 boks melkefri smørost( istedet for mascarpone )
4 ss melkefri vaniljesaus
Frøene fra 1/2 vaniljestang
Saften av 1/2 sitron
Pakke fingerkjeks, gluten og melkefri
Raspet melkefri Odense sjokolade
Kakaopulver
Fikk kjøpt gluten og melkefri fingerkjeks i Sverige.
Pisk eggehvitene og halvparten av melisen til marengs. Ta marengsen over i en annen bolle, og rengjør bollen. Så pisker du eggeplommene og resten av melisen til eggedosis.
Bland smørosten, vaniljesausen og vaniljefrø i en annen bolle.
Hell sitronsaften i eggedosisen, tilsett kremostblandingen. Pisk videre.
Vend forsiktig inn marengsen.
Bland sammen 1 kopp kaffe og 1 ss melis i en bolle. Dypp fingerkjeksene 1-2 sekunder i bollen med kaffe.
Bruk en ildfast form, legg et lag med krem.
Legg kjeksen over. tett i tett. Smør så resten av kremen på toppen.
Dryss over revet sjokolade og kakaopulver .
La den stå litt i kjøleskapet , så den får «satt» seg.
Håper det smaker!
VELBEKOMME 🙏