MANDELKAKE-FRI FOR MELK OG GLUTEN!

Enkel og rask kake å lage.

Ingredienser

200 g mandelmel ( ferdig oppmalte mandler)

6 egg, skill eggeplommer og hviten.

3 dl melis

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

Skallet fra 1 lime( vask godt )

Mandelflak .

Sett stekeovnen på 175 grader.

1.Pisk eggeplommene luftige sammen med melis .

2.Vend inn vaniljesukker , kanel og revet lime-skall.

3. Tilsett mandelmel , og rør forsiktig til en deig.

4. Visp eggehvitene til stivt skum. Vend det forsiktig inn i deigen i flere omganger.

Hell deigen over i en smurt springform, 22 cm i diameter.

Topp med mandelflak .

Stek på nederste rille i ca 45 minutter. La kaka avkjøles i forma.

Jeg serverte med melkefri vaniljesaus . Tror jeg neste gang skal prøve is og bær til.

Saftig og god kake ble det.

VELBEKOMME 🙏

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg