MANDELKAKE-FRI FOR MELK OG GLUTEN!

Enkel og rask kake å lage.

Ingredienser

200 g mandelmel ( ferdig oppmalte mandler)

6 egg, skill eggeplommer og hviten.

3 dl melis

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

Skallet fra 1 lime( vask godt )

Mandelflak .

Sett stekeovnen på 175 grader.

1.Pisk eggeplommene luftige sammen med melis .

2.Vend inn vaniljesukker , kanel og revet lime-skall.

3. Tilsett mandelmel , og rør forsiktig til en deig.

4. Visp eggehvitene til stivt skum. Vend det forsiktig inn i deigen i flere omganger.

Hell deigen over i en smurt springform, 22 cm i diameter.

Topp med mandelflak .

Stek på nederste rille i ca 45 minutter. La kaka avkjøles i forma.

Jeg serverte med melkefri vaniljesaus . Tror jeg neste gang skal prøve is og bær til.

Saftig og god kake ble det.

VELBEKOMME 🙏

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg