I vår tid med allergier, har det vært mange bommert’er:-) Da det ble klart at eldstemann hadde melkeallergi, gikk jeg på med friskt mot.
Her skulle det lages mat fra bunnen.
Første prosjekt var pølser. Alle barn får jo pølser i bursdag. Det var ikke melkefrie pølser den gang. Men da det skulle kjøpes tarmer og diverse, ga jeg opp det prosjektet. Her ble det sendt med hjemmelagde hamburgere i bursdagselskap i stedet:-))
Men plutselig lå det pølser fra Gilde i butikkene. Trenden var jo blitt slankende mat. Og da ble melka fjerna fra en type kallt Go’ & Mager. Juhu… et problem mindre.
Men så…. skulle jeg imponere med hjemmelagde fiskeboller! Fant da en “enkel ” oppskrift, selv for nybegynnere. Kjøpte fin fiskefilet, brettet opp armene og gikk i gang.
Fin deig, som skulle rulles til boller og trekkes i en kjele med vann. Obs… hvor ble det av bollene? De fløt utover i kjelen og gjorde vannet grumsete. Oki, da blir det fiskekaker tenkte jeg. Fram med stekepanna. La 5 fiskekaker i…. Heisan , det ble visst en stor fiskepannekake.! I allverden , er’e mulig.? Ja ja, da blir det fiskegrateng da, med melkefri griljermel over.
Så da ble det en fiskegrateng, konsistens… barnemat:-) Men det ble en type fiskemiddag da…
Så nå kjøper jeg ferdige fiskekaker uten melk og gluten. Det duger som bare det.
Go’ og mager kommer i dag i flere produkter. Forskjellig utvalg i diverese butikker.