FROKOSTBLANDING!

Noen ganger slår jeg til med hjemmelaget frokostblanding. Jeg får mye inspirasjon fra andre oppskrifter og gjør om til mine.

Denne tar 10 min å smelle sammen og står ca 50 min i ovnen. Altså kjapt å lage. Denne oppskriften er på 8-10 porsjoner.

Jeg bruker:

250 g glutenfri havregryn

50 g solsikkekjerner

50 g sesamfrø

50 g mandler, grovt hakket

50 g valnøtter, grovt hakket

50 g hasselnøtter, grovt hakket

25 g brunt sukker

2 klyper salt

1 dl eplejuice

1 ss honning

1 ss melkefritt smør

Rører alt det tørre, unntatt sukker.

Eplejuice,melkefritt smør, sukker og honning varmes i kasserolle til alt er oppløst. Har blandingen med det tørre opp i kjelen og rører godt sammen.

Heller blandingen over et stekebrett med bakepapir. Fordeler jevnt utover.

Steker midt i ovnen på 140 g i ca 50 min. Rører i blandingen hvert 10-15 min. For å få det jevnt stekt.

Avkjøl. Du kan også tilsette tørket frukt. Det variere jeg på. Holdbar ca 1 mnd.

Istedet for melk , bruker jeg naturell Soya-youghurt eller Soya-youghurt tilsatt vanilje. Det kjøper jeg på Meny eller Coop.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg