STEINBAKT!

Når det vanker suppe til middag, blir gjengen her ofte sulten på kvelden.

I går prøvde jeg noe nytt.

Brød i leirgryta:-)

Den legges jo i kaldt vann. Imens fant jeg frem ingrediensene.

6 dl glutenfri havremel

3 dl jyttemel

0/5 dl knuste linfrø

1 dl solsikkekjerner

1 dl glutenfri havregryn

1 pose tørr gjær

1 ts salt

1 ss honning

2 ss olje

5 dl lunket vann tilsatt 1 ts fiberhusk.

Blander alt det tørre i..bakemaskinen. Deretter det våte.

Lot deigen heve i 40 min under plast.

Forvarmet leirgryta på 225 grader.

La deigen i gryta, med lokk , inn i ovnen i 30 min. Etter de 30 satte jeg ned varmen til 220 grader, tok av lokket og stekte da brødet 15 min til.

Og med det nye smøret fra Berit Nordstrand , smakte det fortreffelig:-)

Rapskokos:-) Det var gøttere en gøttest:-P

La oss si det sånn…. Var ikke mye brød igjen til frokost i dag. Men det ble da en smak i dag også. Og som yngstejenta sa….. “Trengte bare 1stk skive for å bli mett og brødet var ikke tørt”

(som glutenfritt gjerne blir.)

Det må prøves igjen:-)))))

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg