Når det vanker suppe til middag, blir gjengen her ofte sulten på kvelden.
I går prøvde jeg noe nytt.
Brød i leirgryta:-)
Den legges jo i kaldt vann. Imens fant jeg frem ingrediensene.
6 dl glutenfri havremel
3 dl jyttemel
0/5 dl knuste linfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl glutenfri havregryn
1 pose tørr gjær
1 ts salt
1 ss honning
2 ss olje
5 dl lunket vann tilsatt 1 ts fiberhusk.
Blander alt det tørre i..bakemaskinen. Deretter det våte.
Lot deigen heve i 40 min under plast.
Forvarmet leirgryta på 225 grader.
La deigen i gryta, med lokk , inn i ovnen i 30 min. Etter de 30 satte jeg ned varmen til 220 grader, tok av lokket og stekte da brødet 15 min til.
Og med det nye smøret fra Berit Nordstrand , smakte det fortreffelig:-)
Rapskokos:-) Det var gøttere en gøttest:-P
La oss si det sånn…. Var ikke mye brød igjen til frokost i dag. Men det ble da en smak i dag også. Og som yngstejenta sa….. “Trengte bare 1stk skive for å bli mett og brødet var ikke tørt”
(som glutenfritt gjerne blir.)
Det må prøves igjen:-)))))