Jeg måtte jammen bake et nytt brød i leirgryta, men da prøvde jeg ikke glutefritt. Dette ble et “vanlig” brød, men melkefritt så klart.
Ingredienser:
9 dl hvetemel
4,5 dl varmt vann
1/2 dl knuste linfrø
1/2 dl solsikkekjerner
2 ts salt
1 ss honning
2 ss olje
1/2 pose tørrgjær.
Blander alt det tørre i bakemaskin. Blander vann, olje og honning , og heller det i maskinen.
Deigen blir litt klissete.
Leirgryta har da ligget i kaldt vann 20-30 min. Setter den inn i kald ovn på 225 grader. Når deigen er ferdig hevet, etter 30 min , tas gryta ut, og deigen legges i. Stek i 30 min med lokk. Brødet stekes videre i 15 min uten lokk , på 220 grader.
SMAKFULT! Og jeg har aldri hatt så sprø skorpe noen gang:-P
0 kommentarer