BRØD I LEIRGRYTA!

Jeg måtte jammen bake et nytt brød i leirgryta, men da prøvde jeg ikke glutefritt. Dette ble et “vanlig” brød, men melkefritt så klart.

Ingredienser:

9 dl hvetemel

4,5 dl varmt vann

1/2 dl knuste linfrø

1/2 dl solsikkekjerner

2 ts salt

1 ss honning

2 ss olje

1/2 pose tørrgjær.

Blander alt det tørre i bakemaskin. Blander vann, olje og honning , og heller det i maskinen.

Deigen blir litt klissete.

Leirgryta har da ligget i kaldt vann 20-30 min. Setter den inn i kald ovn på 225 grader. Når deigen er ferdig hevet, etter 30 min , tas gryta ut, og deigen legges i. Stek i 30 min med lokk. Brødet stekes videre i 15 min uten lokk , på 220 grader.

SMAKFULT! Og jeg har aldri hatt så sprø skorpe noen gang:-P

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg