BRØD I LEIRGRYTA!

Jeg måtte jammen bake et nytt brød i leirgryta, men da prøvde jeg ikke glutefritt. Dette ble et “vanlig” brød, men melkefritt så klart.

Ingredienser:

9 dl hvetemel

4,5 dl varmt vann

1/2 dl knuste linfrø

1/2 dl solsikkekjerner

2 ts salt

1 ss honning

2 ss olje

1/2 pose tørrgjær.

Blander alt det tørre i bakemaskin. Blander vann, olje og honning , og heller det i maskinen.

Deigen blir litt klissete.

Leirgryta har da ligget i kaldt vann 20-30 min. Setter den inn i kald ovn på 225 grader. Når deigen er ferdig hevet, etter 30 min , tas gryta ut, og deigen legges i. Stek i 30 min med lokk. Brødet stekes videre i 15 min uten lokk , på 220 grader.

SMAKFULT! Og jeg har aldri hatt så sprø skorpe noen gang:-P

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg