Fra jentene var små ble det dårlig med kjøttkakemiddager midt i uka. Hvem har anledning til å stå å steke det , når man kommer fra jobb?
Da fant vi vår vri på “kjøttkake”
Da ble det til 1 STOR kjøttkake , stekt i panna, med grønnsaker vi liker.
Jeg kutter opp løk/ rødløk, paprika, purre og bruker litt mais. I dag brukte jeg karbonadedeig, men du kan sikkert bruke hvilke som helst oppmalt kjøtt du ønsker ( kylling, elg, svin)
Jeg pisker i 1 egg , lager en jevning av 1 ss potetmel og 1 dl vann.
Så blander jeg alt i karbonadedeigen.
Trykker den ut i varm stekepanne, setter på lokk. Den blir da gjennomstekt. Snur kjøttkaka mot slutten av steketiden. Da får den stekeskorpe på begge sider.
Jeg bruker gjerne Peppersaus med havremelk, da peppersausen ikke er tilsatt melkeprodukter. Og selvfølgelig brun glutenfri saus. Greit alternativ , om du ikke lager saus selv.
Med poteter og brokkoli, er middagen servert! I dag å:-P