Jeg måtte studere alt innhold i alle matvarer, da vi fikk påvist allergi .Det var jo en utfordring. Selv i dag må det sjekkes. Det har vært ting vi alltid har kjøpt, som plutselig er tilsatt melk. Og matvarer vi før ikke kunne spise, men som nå har fått melkeproduktene fjernet. Ikke standar allergimat, men dagligdagse matvarer i butikken
Det vet du sikkert, om du nettopp har fått allergi i din familie. Jeg kom over en ernæringsfysiolog, som var opptatt av mer enn riktig sammensetning av mat. Men alle skjulte tall og ord i innholdsfortegnelsen. Hvem tenker at krydder og soya-saus kan inneholde allergener? Noe jeg alltid har er:
Soya-saus. De er fri for melk. Men den til høyre er glutenfri.
Denne buljongen er glutenfri. Den bruker jeg i alle supper, lapskaus, ja alt hvor det står buljong i oppskriften. Les på alle blandingskrydderne du kjøper. De kan faktisk være tilsatt de allergenene du ikke tåler.