Denne uka er vi så heldige ! Vi har en spansk utvekslingelev boende hos. En nydelig jente. Min eldste jente har spansk som språkfag ,og var selv i Spania i høst. Hos hennes spanske familie.Nå gleder vi oss til å vise henne , vår familie, vårt land og vår matkultur.
Så i dag har vi invitert mine jenters besteforeldre på kaffe. Og da måtte vi ha kake selvfølgelig. Da ble det GULROTKAKE, fri for melk og gluten.
En enkel kake, som er kjap å lage.
INGREDIENSER:
4 egg
3 dl sukker
3 dl glutenfritt mel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl olje
6 dl revne gulerøtter.
-Forvarm stekeovnen ti 180 grader.
-Pisk egg & sukker til eggedosis.
-Sikt hvetemel, natron, kanel, salt og vaniljesukker. Vend inn melblandingen i eggedosisen.Rør inn olje- tilsett revne gulerøtter til slutt. Hell røren i en smurt og melstrødd form. Stek på nederste rille i ca 1 time.
Kremost:
1 boks melkefri kremost
100 gram smør
200-250 g melis
1 ts vaniljesukker.
Bland kremost, mykt melkefritt smør, melis og vaniljesukker til glatt fin krem.
Om min niese med eggallergi kommer på besøk, erstatter jeg egg med …No-egg pulver. Da kan kaken spises av de med egg, melk og glutenallergi.
Nå er det bare å glede seg til en spennende uke, med en ny “datter” til i huset. Så i kveld blir det god kake, gestikulering på litt engelsk & spansk. Og sikkert litt armer & bein:-D
Så godt!
Takk:-) Den er faktisk god ja:-D