Vi er så heldige at vi har en oldemor på snart 95 år. Hun har bakt til barnas bursdag, deres favoritt… Ella- kake.
Den bør lages et par dager i forveien. Det for at kakebunn skal trekke til seg fuktighet fra kremen.
Nå har hun vært så snill å gi meg oppskriften. Eldstemann kunne ikke spise den på mange år, før vi fikk tak i melkefri krem. Da begynte hun å lage den fri for melkeprodukter med den melkefrie kremen. Vi har ikke prøvd med glutenfritt mel ennå, men det skal jeg prøve neste gang 🙂
INGREDIENSER.
150 g melkefritt smør
150 g sukker
250 g mel
2 ts bakepulver
1 egg.
Deler deigen i 2. Kjevler de ut på bakepapir.
Huler ut med springformen.
Steker de på 200 grader , hver for seg i 10-12 minutter.
Kakefyll:
Piskes.
1 1/2 boks med Visp
2 ts vaniljesukker
4 ss vaniljesaus.
Pynt:
Melis og sitron-dråper.
Blir syrlig og god:-P
Jeg brukte litt kokos med gul konditorfarge. Ble en ok påskekake.
Jeg har alltid trodd at denne var komplisert å lage, men neida…. Jeg klarte det!!! Nå gjenstår å smake:-D