Her kommer oppskriften på gårsdagens foccacica brød. Fått oppskrift av en god venninne som er rå på å bake glutenfritt. Måtte jo prøve meg jeg også.
Luftig og porøst:-)
Ingredienser:
1 pk fersk gjær
4 dl lunkent vann
1 ss honning
1 1/2 ts maldonsalt
1 egg
5 ss olivenolje
500 g glutenfritt mel (brukte låg protein Semper, da det ikke inneholder melkepulver ,det må man sjekke)
Rør gjær ut i vann, tilsett honning, olje, egg og salt. Rør dette godt sammen og hell i melet.
Nesten flytende røre for å få et supersaftig brød.
Jeg blandet i delte oliven og soltørkede tomater( det kan godt stikkes i røra før steking også) Lot deigen heve i 1 1/2 time.
Denne gangen helte jeg deigen over i bakepapir-kledd langpanne. Men anbefaler rund springform -22 cm.
Tilsatte rosmarin, hvitløkspulver, flaksalt og olivenolje på toppen.
Stek på varmluft ,210 grader i ca 25 minutter.
Saftig og godt brød ble det:-) Ikke mye til overs i dag altså. Og glutenfritt synes jeg er best samme dag man baker det.
Blir fast inventar i gjærbaksten her i huset.
Så godt!
Ja det var jammen meg godt:-P