GLUTEN OG MELKEFRI FOCCACIA

Her kommer oppskriften på gårsdagens foccacica brød. Fått oppskrift av en god venninne som er rå på å bake glutenfritt. Måtte jo prøve meg jeg også.

Luftig og porøst:-)

Ingredienser:

1 pk fersk gjær

4 dl lunkent vann

1 ss honning

1 1/2 ts maldonsalt

1 egg

5 ss olivenolje

500 g glutenfritt mel (brukte låg protein Semper, da det ikke inneholder melkepulver ,det må man sjekke)

Rør gjær ut i vann, tilsett honning, olje, egg og salt. Rør dette godt sammen og hell i melet.

Nesten flytende røre for å få et supersaftig brød.

Jeg blandet i delte oliven og soltørkede tomater( det kan godt stikkes i røra før steking også) Lot deigen heve i 1 1/2 time.

Denne gangen helte jeg deigen over i bakepapir-kledd langpanne. Men anbefaler rund springform -22 cm.

Tilsatte rosmarin, hvitløkspulver, flaksalt og olivenolje på toppen.

Stek på varmluft ,210 grader i ca 25 minutter.

Saftig og godt brød ble det:-) Ikke mye til overs i dag altså. Og glutenfritt synes jeg er best samme dag man baker det.

Blir fast inventar i gjærbaksten her i huset.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg