Min mormor var en kløpper på kjøkkenet. Det var alltid bakst i fryseren hos henne. Denne bakepulver-kringla har min mamma fortsatt å bake. Og nå måtte jeg prøve meg.
Nå skal det sies at jeg prøvde meg fram med glutenfritt. Og den egner den seg nok best med vanlig mel. Men jeg brukte samme målings-forhold. God på smak ble den ihvertfall.
INGREDIENSER:
100 g smør,
2 dl havremelk
2 egg
375 g mel
1/2 ts kardemomme
1 dl sukker
3 ts bakepulver.
Smelt smøret. Visp sammen eggene( ta av litt til pensling) og bland med melk og smeltet smør. Ha mel, kardemomme,sukker og bakepulver i en bolle og bland godt. Lag en fordypning midt i melblandingen og hell væsken oppi. Arbeid det hele raskt sammen. Jeg puttet litt hakkede mandler i røra også.
Kle ovnsplaten med bakepapir.
Ved hjelp av slikkepott former du deigen som en kringle.
Stek kringlen midt i ovnen ved 200 grader i ca 25 minutter.
Avkjøl før du skjærer.
Med litt melis på toppen blir det så greit atte:-P
Ser veldig nydelig og fristende ut:). Ønsker deg en fin mandagskveld:):)
En fin kveld til deg også:)