Mormor bakte ofte vannbakkels. Det har mamma på kakebordet også. Mamma startet med å bake melkefri, når eldstejenta fikk melkeallergi. Nå baker jeg gluten og melkefrie vannbakkels selv. Er så kjapt og enkelt, at du kan bake når gjestene har kommet.
Ingredienser:
125 g glutenfritt mel ( kakemix)
125 g melkefritt smør
4 egg
2.5 dl vann
Kok opp 2.5 dl vann med smør. Ta kjelen vekk fra plata og rør i alt melet.
Tilsett 1 egg om gangen.Rør godt.
Når du har fått en smidig deig, sett deigen med spiseskje, på plate med bakepapir.
Blir 12- 15 stk vannbakkels på denne røra, alt ettersom hvor store du ønsker de.
Settes inn i kald ovn, på 200 grader.
Stek i 30 minutter. Slå av varmen, og stek videre i 8-10 minutter.
Glasser med melis.
Enkel bakst som smaker ,” Delicious”
Nam! Det er ikke så altfor usunt heller! 🙂
Ikke noe sukker, bortsett fra melis;)