Fredag er dagen hvor vi lager litt fredagskos. Da spiser vi litt senere. Jentene ønsket Fylte horn . Og det tar litt lengre tid å lage, for å si det sånn. Det er også en kategori som vi også har Avdeling 1 og Avdeling 2 på.
Ei må ha melkefritt, men hun vil ha med vanlig mel. Min yngste vil ha vanlig ost, men kjører glutenfritt.
I dag kjører jeg det den melkefrie varianten på bloggen.
Ingredienser: deig.
800 g mel
4.5 dl vann
1/2 pose gjær
3 ts salt
4 ss olje.
Jeg blander vann, olje og salt. Rører i mel & gjær. Lar stå til heving 1 time.
Fyll: Jeg bruker Leiv Vidar sine kjøttpølser , som jeg kutter i biter.
Blander i melkefri revet ost, mais, løk. Tilsetter ketchup & sennep, av krydder jeg bruker grillkrydder og oregano.
Fyllet er ferdig!
Kjevler ut deigen i ” kakebiter” og legger fyllet på. Ruller de sammen.
Setter de på bakepapir, pensler med egg , tar også på litt sesamfrø( eller valmuefrø)
Setter ovnen på 200 grader og steker de i ca 15 min. Kommer helt ann på ovnen din. Sjekk med jevne mellomrom.
Jeg lager alltid mye, da blir det ex til å ha med på skole. Eller putte de i fryseren. Gode å varme opp ved en senere anledning også.