BRYTEBRØD!

Alt av ” rester” brukes jo opp, og intet går til spille. I mel-skuffen var det diverse melsorter, som selvfølgelig må benyttes. Så da ble det gluten -og melkefritt brytebrød.

Ingredienser:

Det ble :

340 g glutenfritt mel ( da brukte jeg opp alt av diverse glutenfrie sorter)

2 ss soya youghurt naturell

1/2 fersk gjær

2 dl lunkent vann

2 ss jyttemel

1 ss gresskarkjerner

2 ss knuste linfrø

2 ss solsikkekjerner

1 ss fiberhusk.

En smule salt.

Bland lunkent vann og gjær. Ta i soya-youghurt.

1 ss fiberhusk røres i 1/2 dl vann( ex utenom de 2 dl) og opp i det våte.

Bland så inn mel og frø i bakemaskinen.

Elt sammen. La det heve på et lunt sted 1 time.

Jeg bruker alltid spray-olje på fingrene, da glutenfri deig blir litt klissete. Blir lettere å forme.

Legg “rundstykkene” i springform og la heve 45 min til 1 time. Strø gjerne over sesamfrø.

Stek høyt opp i ovnen på 225 grader i ca 15 -20 minutter.

Kunne godt stått litt lenger i ovnen, for å få enda sprøere skorpe. Det kommer helt ann på ovnen din.

Noen som ble fornøyd etter skoletid i dag:-)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg