Hmm, hva kan jeg lage av quinoa, uten om til middag? Jo……muffins:-)
Selv om guiona den holder seg lenge, er det greit å få brukt opp halve esker… Blir liksom mer ryddig .
Ble noe nytt og helt annerledes enn noe annet vi har smakt. Men det var spennende.
INGREDIENSER:
5 dl kokt quinoa ( 2.5 dl tørr guinoa + 5 dl vann)
4 egg
1.5 dl kokosmelk
1 ts vaniljesukker
4 ss smeltet smør
2.5 dl sukker
2 dl kakaopulver
1.5 ts bakepulver
1/2 ts natron
En klype salt( fremhever sjokoladesmaken)
Skyll guinoa godt i varmt vann( guinoa inneholder bitterstoffer som bør skylles bort før vi spiser den)
Ha guinoa i kasserolle med lokk. Når vannet koker, gi den 10 minutter. Dra kasserollen av platen og la stå i 10 minutter til med lokk.
Sett stekeovn på 180 grader. Bland kokosmelk, egg og vaniljesukker. Ha i kokt guinoa og smeltet smør. Kjør den blank og fin. Bland i sukker, kakao, bakepulver og natron.
Bruk stive muffinsformer. Fyll de trekvart fulle. Stek de midt i ovnen 25-30 minutter.
Bruke bakepinne for å sjekke at de ferdige.
Strø på melis.
De ble veldig saftige.
Må si det ble en ny og artig smak!
Det så utrolig godt ut
Det ble en ny og annerledes muffins:-)
Dette både ser og høres helt nydelig ut:)
Takk:-) Synes det er spennende med noe nytt:-D