SJOKOLADEMUFFINS AV QUINOA!

Hmm, hva kan jeg lage av quinoa, uten om til middag? Jo……muffins:-)

Selv om guiona den holder seg lenge, er det greit å få brukt opp halve esker… Blir liksom mer ryddig .

Ble noe nytt og helt annerledes enn noe annet vi har smakt. Men det var spennende.

INGREDIENSER:

5 dl kokt quinoa ( 2.5 dl tørr guinoa + 5 dl vann)

4 egg

1.5 dl kokosmelk

1 ts vaniljesukker

4 ss smeltet smør

2.5 dl sukker

2 dl kakaopulver

1.5 ts bakepulver

1/2 ts natron

En klype salt( fremhever sjokoladesmaken)

Skyll guinoa godt i varmt vann( guinoa inneholder bitterstoffer som bør skylles bort før vi spiser den)

Ha guinoa i kasserolle med lokk. Når vannet koker, gi den 10 minutter. Dra kasserollen av platen og la stå i 10 minutter til med lokk.

Sett stekeovn på 180 grader. Bland kokosmelk, egg og vaniljesukker. Ha i kokt guinoa og smeltet smør. Kjør den blank og fin. Bland i sukker, kakao, bakepulver og natron.

Bruk stive muffinsformer. Fyll de trekvart fulle. Stek de midt i ovnen 25-30 minutter.

Bruke bakepinne for å sjekke at de ferdige.

Strø på melis.

De ble veldig saftige.

Må si det ble en ny og artig smak!

4 kommentarer

Siste innlegg