Hmm, hva kan jeg lage av quinoa, uten om til middag? Jo……muffins:-)
Selv om guiona den holder seg lenge, er det greit å få brukt opp halve esker… Blir liksom mer ryddig .
Ble noe nytt og helt annerledes enn noe annet vi har smakt. Men det var spennende.
INGREDIENSER:
5 dl kokt quinoa ( 2.5 dl tørr guinoa + 5 dl vann)
4 egg
1.5 dl kokosmelk
1 ts vaniljesukker
4 ss smeltet smør
2.5 dl sukker
2 dl kakaopulver
1.5 ts bakepulver
1/2 ts natron
En klype salt( fremhever sjokoladesmaken)
Skyll guinoa godt i varmt vann( guinoa inneholder bitterstoffer som bør skylles bort før vi spiser den)
Ha guinoa i kasserolle med lokk. Når vannet koker, gi den 10 minutter. Dra kasserollen av platen og la stå i 10 minutter til med lokk.
Sett stekeovn på 180 grader. Bland kokosmelk, egg og vaniljesukker. Ha i kokt guinoa og smeltet smør. Kjør den blank og fin. Bland i sukker, kakao, bakepulver og natron.
Bruk stive muffinsformer. Fyll de trekvart fulle. Stek de midt i ovnen 25-30 minutter.
Bruke bakepinne for å sjekke at de ferdige.
Strø på melis.
De ble veldig saftige.
Må si det ble en ny og artig smak!
Det så utrolig godt ut 🙂
Det ble en ny og annerledes muffins:-)
Dette både ser og høres helt nydelig ut:)
Takk:-) Synes det er spennende med noe nytt:-D