LASAGNE!

Ferdig- pakke med Lasagne er ikke å få kjøpt for en med melkeallergi. Glutenfri er kommet på markedet. Men det hjelper ikke her, for den inneholder melk. Når alle skal spise det samme, må jeg lage egen.

INGREDIENSER:

For oss 4 bruker jeg:

Kjøttsaus

Olje + 1 fedd hvitløk

500 g karbonadedeig

1 ts tørket timian

1 ts tørket oregano

1 boks hakkede tomater

1 ss tomatpure

1 dl vann

1 stor raspet gulrot

Salt, pepper

1 ts sukker

Hvit saus:

4 dl kokosmelk

1 1/2 ss maisenna( bruk maisenna stivelse, den er melkefri)

1/2 ts muskat

Salt

Stek en kuttet hvitløk i stekepanna. Når det får litt farge, tar du den ut . Stek da karbonadedeig i aroma av hvitløken. Ta i krydder.

Ha i raspet gulrot, hakkede tomater, vann og tomatpure. Smak til med salt ,pepper og sukker. Skru ned varmen .

La sausen småkoke under lokk.

Start på den hvite sausen.

Kok opp kokosmelka, maisenna og muskat, salt og pepper. Blir sausen for tykk, spe med mer kokosmelk.

Legg kjøttsaus i bunn, deretter glutenfrie lasagneplater, og et lag med hvit saus. Gjenta samme prosses. Kjøttsaus, plater, saus. Strø raspet, melkefri ost og oregano på toppen.

Stekes på 200 grader 25-30 minutter. Eller til osten er gyllen.

Her brukes raspet gulrot som “sideorder” Og selvfølgelig egne hvitløksbrød. Ta det brødet du tåler. Smør på melkefritt smør, litt hvitløkspulver og persille. Stek i ovn til de blir crispy.

GOD LØRDAG!

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg