Ferdig- pakke med Lasagne er ikke å få kjøpt for en med melkeallergi. Glutenfri er kommet på markedet. Men det hjelper ikke her, for den inneholder melk. Når alle skal spise det samme, må jeg lage egen.
INGREDIENSER:
For oss 4 bruker jeg:
Kjøttsaus
Olje + 1 fedd hvitløk
500 g karbonadedeig
1 ts tørket timian
1 ts tørket oregano
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpure
1 dl vann
1 stor raspet gulrot
Salt, pepper
1 ts sukker
Hvit saus:
4 dl kokosmelk
1 1/2 ss maisenna( bruk maisenna stivelse, den er melkefri)
1/2 ts muskat
Salt
Stek en kuttet hvitløk i stekepanna. Når det får litt farge, tar du den ut . Stek da karbonadedeig i aroma av hvitløken. Ta i krydder.
Ha i raspet gulrot, hakkede tomater, vann og tomatpure. Smak til med salt ,pepper og sukker. Skru ned varmen .
La sausen småkoke under lokk.
Start på den hvite sausen.
Kok opp kokosmelka, maisenna og muskat, salt og pepper. Blir sausen for tykk, spe med mer kokosmelk.
Legg kjøttsaus i bunn, deretter glutenfrie lasagneplater, og et lag med hvit saus. Gjenta samme prosses. Kjøttsaus, plater, saus. Strø raspet, melkefri ost og oregano på toppen.
Stekes på 200 grader 25-30 minutter. Eller til osten er gyllen.
Her brukes raspet gulrot som “sideorder” Og selvfølgelig egne hvitløksbrød. Ta det brødet du tåler. Smør på melkefritt smør, litt hvitløkspulver og persille. Stek i ovn til de blir crispy.
GOD LØRDAG!
Mmmmm ser veldig god ut, helt sikkert bedre enn den ferdigkjøpte varianten:). Kos deg og nyt lørdagen:)
Takk, det var godt ja. En fin lørdag til deg også:)
Lasagne er godt. Men dette så ekstra godt ut med tilbehøret ved siden av 🙂 Ha en fin dag!
Kun raspet gulrot og hjemmelagde hvitløksbrød. Kjapt og enkelt:) En fin dag ønskes deg også!