Siden en av mine nieser ikke tåler egg, må jeg prøve noe annet enn ostekake og gulrotkake uten egg. Denne gang prøvde jeg Klippekrans uten egg, melk og gluten.
Ingredienser:
25 g gjær
100 g melkefritt smør
3,5 dl glutenfri havremelk
1 dl sukker
1 ts malt kardemomme
ca 500 g Semper mix uten melk.
Fyll: 1 pose makronfyll
Smuldre gjær i bakebollen.
Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør til gjær er oppløst. Ha i sukker, kardemomme, og mel. Deigen blir litt klissete. La deigen heve under plast på et lunt sted. Jeg lot den heve 1 time. Ha deigen på bakebordet. Kjevle den ut til et rektangel.
Rør ut makronfyllet med vann. ( jeg bruker litt mer vann enn angitt) Rull deigen sammen. Legg den på bakepapir.
Klipp nesten igjennom ” pølsa” Brett vekselsvis til høyre og venstre. Hev kringlen i 20-30 minutter til.
Jeg penslet med olje, strødde mine eminente mandler på da, selvfølgelig:)
Stek kringla høyt opp i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter.
Ha på litt melisglasur før servering:)
Nok et alternativ til kake uten egg, melk og gluten. GØTT var det å 🙂
GOD SØNDAG!