Til en indisk aften , må jeg jo ha nanbrød. Her kommer en veldig enkel og lettvint oppskrift. Kun melkefritt denne gang.
Ingredienser:
500 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker
0.5 pk tørrgjær
3 dl naturell soya-youghurt
4 ss olje
1 egg
1ss garam masala( eller du kan bruke koriander)
Bland mel, bakepulver, salt, sukker og gjær i bakebollen. Pisk egget. Ha i egg, olje og soya-yoghurten og elt til en glatt deig. La deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i 8 like store deler. Kjevle bitene runde eller pæreformede.
Kjevle de omtrent en halv centimeter tykke.
Varm opp ovnen til maks temperatur og sett på grillelementene. La stekebrettet stå i ovnen ,og la brettet bli skikkelig varmt.
Stek to av gangen. Legg de kjevlede leivene på det varme stekebrettet. Sett de inn i ovnen på øverste rille. Følg med hele tiden. Når de blåser seg opp, pass på at de ikke kommer i kontakt med grillelementene.
Det varierer litt hvor lang tid de skal steke. Alt fra 3- 8 minutter. FØLG MED! Ta ut brødene før de svir seg.
HA EN FIN DAG!