Jeg måtte nok en gang prøve meg på Hege’s fyrstekake. Denne gang uten egg, melk og gluten. Siden vi snart skal feire en fjortis, er vi i gang med kakebaking
Ingredienser:
250 g glutenfri Fin Mix
2 ts bakepulver
150 g smør
125 g sukker
Erstattet 1 egg , med 2 ss No-egg pulver . Blander eggepulveret med 4 ss vann.
1 ss tilsvarer 1 egg, men jeg dobler alltid “eggene”
Jeg pisker alltid “egget” i egen bolle først.
Bland de andre ingrediensene.
Tilsett “eggene” tilslutt.
Elt til en fin deig.
Dekk kakeformen med bakepapir.
2/3 av deigen trykkes ut i kakeforma.
Bruk gjerne ferdig makronfyll , som du blander med vann. Jeg bruker 1 ss mer vann en det står på posen. Smør det utover deigen.
Resten av deigen ruller jeg til pølser og lager gitter over mandelmassen.
Bruk en rund form ,2 L.
Stek på 175 grader , 50-60 minutter på rist, midt i ovnen.
VELBEKOMME🍰😋
nam 😀