At et lite epletre kunne avle såååå mye epler, som vi fikk i år, hadde jeg ikke trodd. Noe er blitt delt ut til venner og familie. Får jo ikke brukt alt selv🍏🍏🍏
Men vi satte i gang med å lage eplemos.
Koselig å dekke på frokostbordet med krystall fra en snill tante , og hjemmelaget syltetøy.
Istedet for sukker, brukte jeg agavesirup og kanel. Du kan godt bruk honning som søtningsmiddel også.
Som mange ganger før er de fleste i ” ærbe” når ting skal lages.
I denne oppskriften brukte jeg :
2 kg ferdig skrelte eplebiter
1 dl vann . Kokte eplene og vannet på svak varme.
Når det ble møre, brukte jeg stavmikser. Vi liker litt biter. Men mos de slik du ønsker.
Deretter tok jeg i :
1 ts kanel pr kg eple
Ca 3 ss agavesirup pr kg eple.
Smak til med agavesirup, for det kommer ann på surheten på eplene.
Bokser kjøpt på Rema, så er det bare å fryse ned for vinteren.
Syltetøy på glutenfritt knekkebrød😋
GOD FROKOST🍏☕