Min kjære Hege fikk epler av meg, og jeg fikk oppskrift på eplesnurrer🍎🍏Bra deal:-)
Hun brukte ” vanlig” ingredienser, mens jeg måtte gjøre om til mitt- gluten og melkefritt.
Ingredienser:
50 g gjær( denne gang brukte jeg tørrgjær, men helst fersk gjær til glutenfritt)
2 dl sukker
200 g melkefritt smør
6 dl havremelk
Ca 800 g fin Mix Semper
1 ts kardemomme
2 ts fiberhusk
Litt salt
Eplebiter.
Smelt smør.
Tilsett melk og sukker i kjelen + 2 ts fiberhusk.
Bland det tørre..mel, kardemomme , salt og tørrgjær.
Bland så alt i bakemaskinen.
Jeg satt deigen til heving 1.5 time.
Del deigen i 2 og kjevle den ut som en pølse. Husk nøytral olje på kjevle evt bakebord. Da “klistrer” den ikke. Men denne deigen var lett å jobbe med. Olje bruker jeg også for at deigen ikke skal få for mye sprekker. Legg på eplebiter, sukker og kanel.
Rull sammen. Del så i biter. Denne porsjonen ga ca 30 stk.
Legg de på bakebrett.
Stek de på 225 grader i ca 10-12 minutter. Sett de høyt opp i ovnen, det pga at det er glutenfritt mel og de skal bli gyllende.
Noen blir alltid glad da det lukter bakst, når de kommer hjem😄 Men glutenfritt er best samme dag. Det blir for tørt. Så da var det bare å hive innpå😋
HA EN FIN DAG, MED & UTEN SNURRER🍎🍏