GLUTEN OG MELKEFRI LASAGNE!

Nå ble det lasagne uten melk og gluten, lagd fra bunn.

Ingredienser:

Til kjøttsausen:

500 g karbonadedeig

Olje eller melkefritt smør til steking.

1 stk hakket løk

2 fedd finhakket hvitløk.

1 boks hermetiske tomater

2 ss tomatpuré

1 ts salt

Frisk basilikum

Ca 1 dl vann.

Tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, tomatpuré , salt ,pepper og vann , i den stekte karbonadedeigen. La den småkoke i ca 10 minutter. Dryss over frisk basilikum.

Til ostesausen:

2 ss melkefritt smør

3 ss jyttemel

6 dl melkefri havrefløte

5 ss revet melkefri ost

1 ts salt, litt pepper

1/2 ts revet muskatnøtt

Smelt smøret i en kjele og rør inn mel.

Spe med fløten under omrøring og la sausen koke i ca 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha osten og la den smelte. Smak til med evt litt krydder.

Osten jeg brukte til ostesausen.

Revet ,og blandet i melkefri fløte.

Legg lasagneplater, kjøttsaus, og ostesaus lagvis i ildfast form. Start og avslutt med ostesaus.

Glutenfri lasagneplater kjøpt på Spar.

Dryss over revet melkefri ost eller vanlig ost( om du tåler det)

Sett formen inn i stekeovn på 225 grader og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne om pastaen er mør.

La lasagnen hvile noen minutter før servering .

Glutenfrie brød , med melkefritt smør. Strø over litt persille og hvitløkspulver. La de stå i ovnen til de er blitt sprøe .

Jeg brukte kun revne gulrøtter, men en salat er også godt.

ØNSKER ALLE DER UTE EN FIN DAG🇮😎

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg