Til scampien på fredag lagde jeg enkel foccacia.
Men denne gang brukte jeg rund springform , 22 cm
Ingredienser:
1 pk fersk gjær
5 dl lunkent vann
1 ss akasiehonning
5 ss olje
1 egg
500 g Bokhvete/teff( kjøpt på Rema )
Sort oliven
Løs opp gjær i det lunkne vannet.
Bland i honning , egg, olje. Rør dette sammen.
Tilsett så melet. Det blir en tynnere røre.
Kuttet opp sort oliven som jeg blandet i deigen.
Hell røra i bakepapirkledd springform. Smør kantene med olje.
Lot deigen heve 1 1/2 time.
Strø over Rosmarin og maldonsalt før steking.
Stekes på varmluft , 210 grader i ca 25 minutter.
For å si det sånn…… det ble ikke en smule igjen.
EN GOD CUP-FINALESØNDAG ØNSKES DERE DER UTE⚽🏆
0 kommentarer