Elise kokkelerte nok en gang middag for seg og en venninne. Siden hun liker å lage mat, må det også på bloggen. Så hun knipset bilder og lagde mat.
Denne ble glutenfri.
Ingredienser:
2 porsjoner:
Ca 100 g sellerirot, grovt revet
2 gulerøtter, grovt revet
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk
2 ss olje
1/2 boks hakkede tomater
1/2 ts oregano
1/2 ts basilikum
Litt salt og pepper .
Ostesaus:
3 dl melk , av det du tåler.
Jevning av 1 dl melk og 2 ss glutenfritt mel
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts revet muskatnøtt
1 1/2 dl revet ost
5-6 lasagneplater ( forkokte)
Kok opp 3 dl melk.Rist sammen en jevning av 1 dl kald melk og mel, hell det opp i den oppkokte melken. La småkoke i 5 minutter. Smak til med salt , pepper og muskat. Tilsett halvparten av den revne osten.
Grønnsakssaus:
Skyll og del opp grønnsakene.
Varm oljen i en høy panne eller gryte.Tilsettt sellerirot, gulrøtter, løk og hvitløk. Surr til løken er myk og blank.
Ha i tomater, krydder og la grønnsaksausen småkoke i 10-15 minutter
Legg et lag ostesaus i bunnen av en smurt ildfast form. Legg deretter lasagneplater , grønnsaksaus og ostesaus lagvis. Avslutt med ostesaus, dryss over revet ost.
Med hjemmelagde brucetta , tror jeg de koste seg med maten. Jeg fikk en smaksprøve når jeg kom hjem. Jammen var det godt.
HA EN GOD KJØTTFRI DAG🍅🌶🍆