Siden pappa er fra Trøndelag, feiret vi jul der hos farmor og farfar , annet hvert år. Der var det ikke vanlig med ribbe på julaften , men kveite . Det var noe de videreførte , fra den gang de bodde og jobbet på Iveland, da pappa var liten.
Jeg var vel ikke storfornøyd med fisk da jeg var liten. Men hver jul i voksen alder må jeg ha farmor's kveite.
Men i år serverte jeg hele julemiddagen, forrett, hovedrett og dessert.
Til forrett ble det melkesuppe.
Da kokte jeg 2 porsjoner grøtris i vann, spedde med 2 bokser matfløte og litt havremelk. Den skal være som en suppe. Tilsatte litt rosiner og vaniljesukker .
Ikke helt som farmor sin, men det ble da godt.
Kveite, kokte poteter, kokte gulrøtter, agurksalat, smeltet melkefritt smør og melkefri rømme. Vart gøtt ja😋
Dessert ble multekrem . Jeg har ikke tilgang på selvplukkede multer, så jeg brukte kun syltetøy. Pisket melkefri krem, uten å tilsette sukker. For syltetøy er søtt nok.
Multekrem med gluten -og melkefri kromkaker til dessert. Eller som farfar brukte, ….nemlig flatbrød.
Et herremåltid spør du meg😇
HA EN FORTSATT FIN ROMJUL🎄✨
Så mye godt! 😀
Victoria Larsen: Barndommens jul:-)