Jeg ønsket meg ny brødform til jul. Og så heldig som jeg er, fikk jeg det av mamma og pappa. Enkelt å bake brød nå gitt.
Alt blandes i bollen, heves i bollen og jammen skal den stekes i bollen også. Enklere kan det ikke bli.
Dette er en silikonform med røreskje.
Da måtte jeg prøve å " mekke" et brød da. Fort gikk det å👏
Ingredienser :
3 dl lunkent vann
1/2 pk fersk gjær
1 egg.
Rør ut gjæren i det lunkne vannet. Rør inn egget
og 3 ss rapsolje
250 g bokhvete/ teff
1 ss akasiehonning
2 ss knuste linfrø
2 ss glutenfri havregryn
2 ss solsikkekjerner
Salt
"Deigen " blir litt tykkere enn en pannekakerøre.
Det enkle er jo at alt blandes rett i formen.
Sett formen til heving, ca 1/2 time. Dekk til med plast.
Stek midt i ovnen på 220 grader i ca 40 minutter. Ta brødet ut av formen . Snu " bunnen " opp og etterstek i ca 10 minutter .
La det avkjøle på rist.
Ingenting er som hjemmebakt brød.😋
Nystekt , og varmt brød med melkefritt smør! Nam!
Det ble porøst og med sprø skorpe👍
Brødet ble borte til frokost og matpakke. Ja , ja….. Bare å bake fler da😄
HA EN FIN JANUARDAG HVOR ENN DU ER✨