FASTELAVN-SØNDAG, UTEN MELK & GLUTEN!

Da var det snart fastelaven her igjen. Må jo noen boller til da🍪

Ingredienser :

1/2 beger med naturell soya – yoghurt

3 dl varmt vann

2 ss fiberhusk

70 g jyttemel

50 g gjær

6 ss rapsolje

1/2 salt

1 pk Semper Fin Mix

1 1/2 dl sukker

1 ts kardemomme.

Ha soya-yoghurt i kjøkkenmaskin og tilsett varmt vann. Rør sammen , tilsett fiberhusk og jyttemel. La kjøkkenmaskin gå i 4-5 minutter.

Blandingen bør nå være fingervarm.

Tilsett gjær, olje, salt, mel, sukker og kardemomme. Elt godt sammen. Sett til heving i 30 minutter.

Ha deigen på bakebordet . Ta en kopp med olje som du jevnlig smører hendene. Del i biter og trill til boller.

Sett på bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og etterhev i ca 30 minutter.

Du kan godt pensle med egg.

Jeg penslet ikke denne gang.

Stek på 225 grader på midterste rille i 12-15 minutter. Du bør prøve deg frem, kommer helt an på ovnen din.

Kremfyll:

Pisk Visp lenge, tilsett litt vaniljesaus.

Strø over litt melis.

EN FIN FASTELAVN ØNSKES DERE🎋

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg