Da var det snart fastelaven her igjen. Må jo noen boller til da🍪
Ingredienser :
1/2 beger med naturell soya – yoghurt
3 dl varmt vann
2 ss fiberhusk
70 g jyttemel
50 g gjær
6 ss rapsolje
1/2 salt
1 pk Semper Fin Mix
1 1/2 dl sukker
1 ts kardemomme.
Ha soya-yoghurt i kjøkkenmaskin og tilsett varmt vann. Rør sammen , tilsett fiberhusk og jyttemel. La kjøkkenmaskin gå i 4-5 minutter.
Blandingen bør nå være fingervarm.
Tilsett gjær, olje, salt, mel, sukker og kardemomme. Elt godt sammen. Sett til heving i 30 minutter.
Ha deigen på bakebordet . Ta en kopp med olje som du jevnlig smører hendene. Del i biter og trill til boller.
Sett på bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og etterhev i ca 30 minutter.
Du kan godt pensle med egg.
Jeg penslet ikke denne gang.
Stek på 225 grader på midterste rille i 12-15 minutter. Du bør prøve deg frem, kommer helt an på ovnen din.
Kremfyll:
Pisk Visp lenge, tilsett litt vaniljesaus.
Strø over litt melis.
EN FIN FASTELAVN ØNSKES DERE🎋