For oss med diverse matallergier , trenger vi GODE bakterier i tarmen. Eller det gjør vel alle. Helsen sitter jo som sagt i tarmene. Hva da med å lage din egen probiotiske yoghurt?
Ingredienser:
2 bokser kokosmelk
2 stk Probiotika, du kan bruke den du ønsker.
Jeg bruker Symbioflor+ fra helsekost.
1 -2 ss rosiner.
Når du fermenterer på ditt eget kjøkken er det viktig med hygiene. Rent glass ( glasset kokte jeg i kjele m vann) og rene hender.
Tøm kokosmelken i glasset og rør.
Tilsett innholdet i 2 stk Symbioflor+ (eller annen type probiotika) og rør godt.
Rosinene tilfører probiotikaen sukker. Det gir enda flere gode bakterier.
Legg 1 stk tørkepapir over glasset med strikk rundt.
La stå på benken 1 døgn, gjerne 2 for da får du desto flere gode bakterier.
Det som er godt for tarmen , er godt for helsa.
Bland gjerne yoghurten med frukt, nøtter, frø eller bær🥜🍓🍒
Når den har stått på benken 1-2 dager, sett den da i kjøleskapet.
Med litt bær, frø , og nøtter blir det en sunn og god frokost.
LYKKE TIL🙏
Ser kjempe godt ut! 😀
Victoria Larsen: Ja, ble god naturell-Youghurt 🙂
Så spennende og godt det så ut! 🙂
elisebr: Moro å lage yoghurt selv 🙂