Denne gang måtte jeg prøve meg på shillingsboller ,eller kanelboller om du vil. Synes deigen er lettere å jobbe med når jeg bruker jyttemel.
Ingredienser :
Denne gang med kokosmelk og ikke havremelk .
2.5 dl kokosmelk
2.5 dl vann
1 pk fersk gjær
75 g smeltet melkefritt smør
1 ss fiberhusk
1 dl sukker ,
(eller erstatt samme mengde sukker med Sukrin)
5 dl Fibra Teff jyttemel( litt grovere mel)
Smelt smør, tilsett vannet og kokosmelken i det smeltede smøret, men husk lunken væske , når du skal blande det med fersk gjær. Bland i 1 ss fiberhusk, sukker og tilslutt jyttemelet. Elt godt sammen.
La stå til heving minimum 30 minutter.
Fyll:
Smør den kjevla leiva med melkefritt smør, strø over sukker og kanel.
Kjevle den ut på bakeplate og skjær med pizzakniv.
Legg de på stekebrett med bakepapir . La de så heve i ca 20 minutter til.
Pensle de med egg, om du ikke tåler egg, pensle de med olje.
Stek på 200 grader i 12-15 minutter.
Denne deigen holder til ca 18-20 stk, alt ettersom hvor store du lager de.
BUON APPETITO!
Dette så jo bare kjempe godt ut 🙂
Takk for tips! Såg veldig god ut 🙂 GOD helg!
lisarorvik: Ble gode, men som med glutenfritt må det spises med en gang eller fryses ned:-)
nr73: Ja , her ble det tomt 🙂
De så veldig gode ut 🙂
Pernille: Takk:-)
Ser kjempe gode ut! 😀
Så gode de så ut! 🙂
Victoria Larsen: De ble gode:-)
elisebr: De ble gode:-)