Kalvestek kjøpt i Sverige ble fortært i pinsen.
Tilbereding:
Stek kalvesteken i en gryte.
Ta i godt med melkefritt smør. Jeg brukte flytende denne gang.
Gni steken inn med salt og pepper før steking.
Brun den raskt på begge sider for en stekeskorpe. Sett i steketermometer .
1. Hell i ca 2 dl vann
2. Tilsett litt tørket basilikum.
3. La steken små koke til termometeret viser ca 65 grader.
Når steken er nådd punktet, etter ca 1.5 time, ta den ut av gryta og la hvile i ca 15-20 minutter.
Lag så saus på kraften du kokte steken i.
Jeg tilsatt :
1 dl vann
2 ts maizennamel blandet med 3-4 ss vann
1.5 dl havrefløte .
Med blomkål, gulrøtter og sukkererter( de lot jeg trekke i vannet til blomkålen ,på slutten av koketiden) , kokte poteter + litt tyttebærsyltetøy.
Ny smak på sausen . Ble gøtt for det.
VELBEKOMME🙏
Så nydelig og godt det så ut! 🙂
elisebr: Godt med litt kjøtt i blant også:-) Smakte bra:-P