KALVESTEK MED NOGOT ATTÅT !

Kalvestek kjøpt i Sverige ble fortært i pinsen.

Tilbereding:

Stek kalvesteken i en gryte.

Ta i godt med melkefritt smør. Jeg brukte flytende denne gang.

Gni steken inn med salt og pepper før steking.

Brun den raskt på begge sider for en stekeskorpe. Sett i steketermometer .

1. Hell i ca 2 dl vann

2. Tilsett litt tørket basilikum.

3. La steken små koke til termometeret viser ca 65 grader.

Når steken er nådd punktet, etter ca 1.5 time, ta den ut av gryta og la hvile i ca 15-20 minutter.

Lag så saus på kraften du kokte steken i.

Jeg tilsatt :

1 dl vann

2 ts maizennamel blandet med 3-4 ss vann

1.5 dl havrefløte .

Med blomkål, gulrøtter og sukkererter( de lot jeg trekke i vannet til blomkålen ,på slutten av koketiden) , kokte poteter + litt tyttebærsyltetøy.

Ny smak på sausen . Ble gøtt for det.

VELBEKOMME🙏

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg