Når vi andre spiser fleskepannekake måtte jeg finne en erstatter til veggisen. Da ble det squash.
Ingredienser:
Pannekakerøre:
3 egg
4 dl soyamelk
2,5 dl Semper Fin Mix
Salt
Litt gressløk
Pisket alt i en bolle. Fordelte 1/4 del til veggisen.
Ta av skallet på squasen og kutt i langsgående strimler. Legg de på tørkepapir og strø over salt . Dette skal trekke vannet ut av squasen, så det ikke blir overflødig væske i pannekaka.
La de ligge på benken en stund. Da ser du vannet trekkes ut. Tørk vekk det overflødige vannet.
Smør en ildfast form med melkefritt smør, hell i 1/4 av røra. Legg squashen over.
Tilsett litt pepper om du ønsker.
Stek i ca 20-25 minutter på 200 grader. Sjekk med en stekepinne at pannekaka er fast.
Slettes ikke vanskelig.
Med kokte poteter , litt salatblad , tomatskiver og litt smeltet smør ble det middag denne gang også.
Vi som fortsatt spiser kjøtt , ble det med bacon i.
VELBEKOMME 🙏🥘
Så gode de så ut! 🙂
elisebr: Ble bra, selv uten bacon:-)