Jeg liker best å bake brød og foccacia med glutenfritt mel. Fordi da er det røre som helles i form. Noen ganger må jeg slå til med rundstykker .
Siden vi var i Sverige , fant jeg ,for meg , nytt mel. Det måtte testes ut.
Ingredienser:
Lailas mjølmix uten melk og gluten. Kjøpt på Hypermat.
Oppskrift står på pakka, men jeg tilsatt
2 ss linfrø
3 ss solsikkekjerner
Dessuten tok jeg 600 g mel og ikke 675 g som sto på pakka. Da sper jeg heller på ex mel om nødvendig.
Ble en deig , ikke altfor klissete, som glutenfritt gjerne blir.
Lot den heve i 30 minutter.
Den var veldig lett å arbeide med. Tok litt ex mel på bakebordet . Rullet 2 pølser, og delte deigen i 12 biter. Etterhev på brettet i en 1/2 time.
Pensle med egg og strø over valmuefrø.
Stek på 250 grader midt i ovnen på 8-10 minutter.
Glutenfritt smaker jo best med en gang, så da ble det kveldsmat på oss da.
Jeg som kan, kosa meg med Brie , og hjemmelaget bringebærsyltetøy .
VELBEKOMME 🙏