ELISE’S VEGETAR-LASAGNE! FRI FOR MELK OG GLUTEN.

En annen favoritt i dette huset er- …….vegetar lasagne. Men denne gang byttet jeg ut lasagneplatene med squash-skiver.

Ingredienser:

4 personer:

Sellerirot ca 350 g grovt revet

4 gulrøtter, grovt revet

1 løk, finhakk

2 fedd hvitløk, finhakk

1 squash

3 ss melkefritt smør

1 boks hakkede tomater

1 ts oregano

1 ts basilikum

Salt og pepper .

Skjær squashen i langsgående skiver. Legg de på tørkepapir og strø over salt. Da trekkes vannet ut av squashen.

1. Smelt smøret i høy stekepanne. Tilsett sellerirot , gulrøtter, løk og hvitløk. La det surre i pannen til løken er myk og blank . Rør forsiktig av og til.

2. Ha i de hakkede tomatene og krydder. La det småkoke i 10-15 minutter .

Ingredienser: Ostesaus

4 dl mandelmelk( + 1 dl til jevning)

Jyttemel

Salt

Pepper

Litt malt muskatnøtt

Kok opp mandelmelken.

Rist sammen en jevning av 1 dl kald melk og 2 ss jyttemel, hell dette over melken under omrøring.

La sausen småkoke i ca 5 minutter . Smak til med salt , pepper og muskat.

Legg så et lag ostesaus i bunnen av en smurt ildfast form. Legg deretter squashskivene, grønnsakssausen og ostesausen lagvis.

Avslutt med ostesaus og revet creamy smooth mozzarella ( melkefri)

Stek på 200 grader midt i ovnen i ca 30-35 minutter.

TAKK FOR MATEN, ELISE🙏

6 kommentarer

Siste innlegg