En annen favoritt i dette huset er- …….vegetar lasagne. Men denne gang byttet jeg ut lasagneplatene med squash-skiver.
Ingredienser:
4 personer:
Sellerirot ca 350 g grovt revet
4 gulrøtter, grovt revet
1 løk, finhakk
2 fedd hvitløk, finhakk
1 squash
3 ss melkefritt smør
1 boks hakkede tomater
1 ts oregano
1 ts basilikum
Salt og pepper .
Skjær squashen i langsgående skiver. Legg de på tørkepapir og strø over salt. Da trekkes vannet ut av squashen.
1. Smelt smøret i høy stekepanne. Tilsett sellerirot , gulrøtter, løk og hvitløk. La det surre i pannen til løken er myk og blank . Rør forsiktig av og til.
2. Ha i de hakkede tomatene og krydder. La det småkoke i 10-15 minutter .
Ingredienser: Ostesaus
4 dl mandelmelk( + 1 dl til jevning)
Jyttemel
Salt
Pepper
Litt malt muskatnøtt
Kok opp mandelmelken.
Rist sammen en jevning av 1 dl kald melk og 2 ss jyttemel, hell dette over melken under omrøring.
La sausen småkoke i ca 5 minutter . Smak til med salt , pepper og muskat.
Legg så et lag ostesaus i bunnen av en smurt ildfast form. Legg deretter squashskivene, grønnsakssausen og ostesausen lagvis.
Avslutt med ostesaus og revet creamy smooth mozzarella ( melkefri)
Stek på 200 grader midt i ovnen i ca 30-35 minutter.
TAKK FOR MATEN, ELISE🙏
så godt ut:)
Å nam! Den så og hørtes utrolig god ut!
julietalivstil: Er veldig god.!
Anne: Veldig god! Du kan bytte ut squash-skivene med glutenfrie lasagne-plater.
Så nydelig og godt det ser ut! 🙂
elisebr: Smakte godt , nok en gang:-)