Siden jeg var så heldig å få plukke masse plommer hos Heidi , ble det en plommepai denne gang. Med hjemmelaget, melkefri vaniljekrem.
Ingredienser:
1 pk glutenfri pai. Kjøpt på Spar.
Sukrin
Melkefritt smør
1 egg.
Fremgangsmåten står på pakka.
VANILJEKREM :
1 boks soyakrem
1 vaniljestang
20 g maisenna
60 g sukrin
2 eggeplommer
Del vaniljestang og skrap ut frøene. Begge deler skal i vaniljekremen.
1.Kok opp soyakremen, vaniljestang og vaniljefrø.
2. Ta kjelen av plata og fjern vaniljestanga.
3. Pisk eggeplommene, maisenna, og sukrin sammen i en annen bolle.
4.Ha den varme vaniljefløten litt, og litt i eggeblandingen .
5. Ha det så tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring .
Nå er det viktig at kremen ikke koker, for da kan den skille seg. Den tykner etterhvert som den blir varm.
6.AVKJØL!
Paibunnen skal for-stekes i 10-15 minutter, avkjøl.
Hell over den avkjølte vaniljekremen. Legg på plommebåter.
Dryss over litt sukrin.
Stek paien midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter . Prøv deg frem. Kommer litt an på ovnen. Kremen skal stivne.
Sikt over litt sukrin-melis og pynt med litt friske bær.
VELBEKOMME
Ser kjempe god ut!!
Victoria Larsen: Den ble god ja,! Første gang jeg har laget vaniljekrem fra bunn.
Så god ut:)
julietalivstil: Den ble god:-) Tommel opp fra mine:-)