GODT NYTT ÅR💫🎇💫
Kalvestek er noe jeg kun har prøvd noen ganger med ulikt resultat . Så…. nå prøvde jeg meg med RUMMELTOPF leirgryte.
Ingredienser:
Kalvestek, kjøpt i Sverige.
Leirgryta , RUMMELTOPF .
Legg den i kaldt vann minimum 15 minutter, så den blir godt gjennomtrukket.
Forvarm ovnen til 160 grader og sett inn leirgryta.
Imens , Stek kalvesteken i melkefritt smør , i en stor stekepanne.
Dette for å få stekehinne.
Legg så steika i varmet leirgryte.
Sett i termometeret på den tykkeste delen av steika.
På med lokket , og inn i ovnen.
Siden jeg skulle langdtidssteke, satte jeg ned temperaturen til 100 grader.
Når kjøttet hadde nådd en kjerne – temperatur på rundt 65-70 grader, tok jeg den ut . Det tok ca 4 timer.
Lot den så hvile på benken.
Skjær så tykke skiver du ønsker.
Serverte med rosenkål , gulrøtter, blomkål.
Mandelpoteter og glutenfri fløtesaus.
VELBEKOMME 🙏
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk:-)