Noe av det første jeg lærte på skolekjøkkenet var denne retten. Den har jeg siden videreført til min familie. Like godt hver gang, sier de.
Ingredienser:
KÅLSTUING
1 lite kålhode
Soyamelk
Jyttemel
Sitronpepper
Salt
Revet muskat
1. Smørdamp det oppkuttede kålhode i 2 ss
Melkefritt smør
2. Tilsett 2 ss jyttemel
3. Spe med soyamelk. ( dette blir en stuet kål)
4. Smak til med salt, sitronpepper og revet muskat
Ingredienser til kjøttsaus
1. Karbonadedeig
2. 1/2 løk
3. 1 liten boks tomatpuré
4. Melkefri revet ost
1. Stek karbonadedeigen,
2. Tilsett kuttet løk i biter.
3. Bland inn boksen med tomatpuré og litt vann.
Ha i ildfast form.
Legg den stuede kålen over kjøttsausen.
Strø over revet ost.
Settes i ovnen på 200 grader.
La stå til osten er smeltet
Server med salat og evt kokte poteter.
VELBEKOMME 🙏
Nam. Så veldig godt ut<3
Heidi: Takk:-) En gjenganger her i huset;-)