Mange prøv ,og feil opp i gjennom årene med glutenfritt. Men gir aldri opp! Kjenner at selvtilliten øker med åra:-)
Nok en gang prosjekt: tøm skapene.
Denne gang ble det et stort formbrød . Uten melk og gluten selvfølgelig .
Ingredienser :
5 dl vann ( lunkent)
2 ss honning
1 ss tørrgjær
2 ts fiberhusk
Varm vannet , dryss over tørrgjær og tilsett fiberhusk og honning . Visp det godt sammen La dette svelle i ca 10 minutter
Melblandingen :
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerne
2 ss olje
2 ts salt
Ca 400 g Semper fin Mix
Bruk bakemaskin.
Bland de tørre ingrediensene( bortsett fra Semper) i væsken .
Tilsett Semper Mix litt og lit, til du får en samlet deig.
Det gikk med ca 400 g Semper.
God gammel brødform, dekket med bakepapir . Denne rommer 1.5 liter.
Samle deigen og legg den i formen, bruk en slikkepott med litt olje for å glatte overflata.
Pensla med pisket egg.
Strø over litt sesamfrø og litt Semper Mix .
La deigen heve på et lunt sted i ca 20-25 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader, mens brødet hever.
Sett formen på rist og stek nederst i ovnen i 40-50 minutter . Alt etter ovnen din.
For å sjekke om det er ferdig, bank lett på skorpa. Er det en hul lyd , er brødet ferdig.
Avkjøl og skjær opp i skiver.
Da kan du putte de i fryseren og ta opp etter behov.
VELBEKOMME 🍞🙏
Sååå nydelig 🙂
Victoria Larsen: Takk:-)