Risotto har jeg ikke prøvd så ofte , men Elise ønsket seg det. Da blir det jo som hun ønsker da:-)
INGREDIENSER:
4 personer.
3 kyllingfilet
1 løk
1/2 purre ( kun det grønne)
Oliven olje ex virgin
4-5 stor Champignon
4 dl risottoris
2 ts hvitvinseddik
2 ss glutenfri grønnsaksbuljong
1 ss melkefritt smør
Kvernet pepper
1.Finhakk løk og kutt kyllingen i biter.
2. Kok opp 8 dl vann.
3. Varm opp en dyp panne og tilsett olje. Skru ned til middels varme. Stek kyllingbitene og løken.
Løft ut kylling og løk opp i en skål, ha i mer olje.
Kutt purren og soppen i skiver
Stek så sopp og purre. Ca 3-4 minutter.
Løft ut halvparten av løk og purre.
Ha risottorisen i pannen med eddiken og 1 dl av det kokte vannet. Rør godt.
Når væsken har fordampet, tilsett grønnsaksbuljongen og spe mer kokende vann i.
Rør godt underveis og spe litt og litt vann til risen er kokt. Tar ca 20-25 minutter.
Like før servering , rør inn kylling , resten av soppen og purren. Ta i 1 ss smør og rør til du får en kremet konsistens .
Håper det smaker!
VELBEKOMME 🙏
Det så veldig enkelt ut og bare såå nydelig! 😀
Victoria Larsen: Enkelt og godt er mottoet her i huset ser du:-D