Slutt på ferie og fritid. Tilbake til kjøkkenbenken. Da jeg fortsatt har eplebåter i fryseren, måtte jeg finne no å lage av disse. Med rester av diverse slag , ble det rusk og rask- pai:-)
INGREDIENSER:
FYLL:
Eplebåter 2-3 epler
25 g kokossukker
1/2 dl lønnesirup
1 ts vaniljesukker( hjemmelaget på sukrin)
1 ss maizenna
1/2 malt kanel
Topping:
50 g kokossukker
50 g glutenfrie havregryn
1/2 pose mandelflak
1/2 ts malt kanel
30 g melkefritt smør( smeltet)
Litt maldonsalt
1. Sett ovnen på 180 grader
2. Ha eple i en bolle og tilsett resten av ingrediensene til fyll.
Bland godt. Ha det over i en liten paiform
1. Bland det tørre.( Topping)
2. Hell over smeltet smør og bland godt.
Ta toppingen over eplefyllet. Kan også godt strø over hakkede hasselnøtter før steking
Stek i 30-35 minutter til det blir gyllend brun.
Servers lun.
Med litt bær og litt vaniljesaus, ble det en ny smak igjen.
Sikkert godt med melkefri vaniljeis også.
Håper det smaker
VELBEKOMME 🙏
Så nydelig det så ut 🙂
Victoria Larsen: Det ble rusk og rask pai det, men smakte jammen godt:-P