Noen dager må man kjøre uten kjøtt, og denne gang ble det en HOT gryte.
Ingredienser :
Krydder jeg brukte.
2 fedd hvitløk
1 ts malt ingefær
1/2 ts karri
1/2 ts kanel
1 ts paprikakrydder
1/2 ts kardemomme
1 ts gurkemeie
1/2 ts kajennepepper
Bland alt.
4 personer:
1 løk
2 gulrøtter
4 poteter
1 pk hakkede tomater
1 boks kikerter
1.5 dl soya matfløte
1dl vann
Salt
1. Skrell og kutt opp potetene i biter.
2. Press hvitløksbåtene i hvitløkspresse . Bland alt krydderet.
3. Finhakk løken.Riv gulrøttene på råkostjern. Stek løk og de revne gulrøttene på middels varme.
4. Tilsett krydderblandingen. La surre til løken blir blank.
5. Ha i de hakkede tomatene og 1 dl vann. La det koke opp.
6. Tilsett potetebitene og la det småkoke under lokk til potetene er møre.
Rør tilslutt inn kikertene, squashen og soyafløten. Kok opp.
Noen skiver med squash ( forøvrig tidenes største) ble hakket i biter og lagt i pannen noen minutter før servering .
Den er forøvrig fra en snill nabo, som dyrket den i hagen sin.
Glutenfri grissini.
Serveres med litt basilikum, glutenfritt flatbrød eller grissini som jeg serverte ved siden av.
Håper det smaker.
Ha en HOT dag🙏
VELBEKOMME 😊