Elise ville bake en oreokake til Emma. Så da måtte hun lage en vegansk da😊
Ingredienser :
Kakebunn:
1. 100 gram melkefritt vegansk smør( kjøpt i Sverige)
2. 350 g Oreo-kjeks , kjøpt på Meny
Smelt smøret, knus Oreo-kjeksen.
Bland smøret og den knuste kjeksen.
Fordel i springform-22 cm i diameter.
Sett den så i kjøleskapet.
Toppfyll:
1 boks melkefri Kremost, kjøpt på Meny
1 boks soyafløte
100 g melis
Fløten piskes .
Bland kremost og melis.
Bland så dette i sammen.
Settes så i kjøleskapet , minst 30 minutter.
Sjokolademoussen:
Smelt 100g melkefri sjokolade i vannbad.
Avkjøl noe.
Pisk 1 boks soyafløte til krem .1/2 boks skal brukes til siste toppingen.
Bland inn den avkjølte sjokoladen.
Hell så de smeltede Agar flakes inn i moussen.
Siden den skulle lages vegansk, måtte jeg kjøpe Agar ( erstatning for gelatin) på helsekost.
1 ss agar flak
2.5 dl vann
Kok opp vann. Bland inn flakene og rør godt , så flakene løses opp.
Fordel sjokolademoussen over første laget med ostekrem.
Settes kjølig, gjerne noen timer.
Halvparten av soyafløten brukes til siste toppingen.
Pynt med så mye knuste kjeks du ønsker.
Mektig , og veldig god ble den.
Takk til Elise som sto for bakinga🎂
Håper det smaker!
VELBEKOMME 🙏🎂