KANELBOLLENS DAG!

I dag 4 oktober er det kanelbollenes dag. Da måtte jeg bake litt i går da.

Ingredienser:

3 dl Fin Mix Semper

3 dl Jyttemel

1 ts fiberhusk

4-5 ss Fibersirup

5 dl usukret mandelmelk

75 g melkefritt smør

1 pose tørrgjær

Litt rapsolje.

Jeg tar alltid ut ingrediensene en stund før baking . Dette for at det skal få samme romtemperatur .

1. Varm opp mandelmelken sammen med smøret.

Jeg rørte 1 ts med fiberhusk ut i litt vann, for så å røre den ut i melka .

Hell fibersirupen også i melken, sammen med litt olje.

2. Bland det tørre i bakebollen/ kjøkkenmaskinen,- tørrgjær og mel .

3. Rør så inn melkeblandingen inn i melet .

Jeg lot deigen heve i ca 1 time.

Elt så ut deigen, med jyttemel på bakebordet.

Kjevle ut en leiv.

Smør på litt melkefritt smør, strø over med kokosblomstsukker og kanel.

Skjær opp med pizzadeler og rull sammen.

Av denne deigen ble det ca 20 stk kanelboller.

Stekes i 200 grader, nest øverste rille, i ca 12-15 minutter.

Elise pyntet med litt melis over.

Håper det smaker!

VELBEKOMME 🙏🥧

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg