I dag 4 oktober er det kanelbollenes dag. Da måtte jeg bake litt i går da.
Ingredienser:
3 dl Fin Mix Semper
3 dl Jyttemel
1 ts fiberhusk
4-5 ss Fibersirup
5 dl usukret mandelmelk
75 g melkefritt smør
1 pose tørrgjær
Litt rapsolje.
Jeg tar alltid ut ingrediensene en stund før baking . Dette for at det skal få samme romtemperatur .
1. Varm opp mandelmelken sammen med smøret.
Jeg rørte 1 ts med fiberhusk ut i litt vann, for så å røre den ut i melka .
Hell fibersirupen også i melken, sammen med litt olje.
2. Bland det tørre i bakebollen/ kjøkkenmaskinen,- tørrgjær og mel .
3. Rør så inn melkeblandingen inn i melet .
Jeg lot deigen heve i ca 1 time.
Elt så ut deigen, med jyttemel på bakebordet.
Kjevle ut en leiv.
Smør på litt melkefritt smør, strø over med kokosblomstsukker og kanel.
Skjær opp med pizzadeler og rull sammen.
Av denne deigen ble det ca 20 stk kanelboller.
Stekes i 200 grader, nest øverste rille, i ca 12-15 minutter.
Elise pyntet med litt melis over.
Håper det smaker!
VELBEKOMME 🙏🥧
Så nyyydelig 😀
Victoria Larsen: Ble spist på null komma niks:-D